פרסים
פרסים ואותות הוקרה
1972 פרס "כינור דוד".
1992 פרס ההסתדרות
2007 פרס ישראל על מפעל חיים
פרס ישראל - נימוקי השופטים
"כי אמיתית היא, ולא סמל ולא דגל ולא אות;
העבר מאחוריה, היא צופה אל הבאות".
למחפש אחר שורה – מתוך רפרטואר השירים המקיף שנרשם על שמה של להקת "הגבעטרון" – שיש בה כדי לאפיין להקת זמר מיוחדת זו, מתבקשות
המילים שצוטטו למעלה מתוך הפזמון החוזר באחד משיריה הפופולאריים ביותר: "בת שישים פוקחת עין" (מילותיו של דידי מנוסי ללחן של קובי אשרת).
אכן, להקת "הגבעטרון" אמיתית היא, ועבר מפואר לה, עם שהיא צופה אל הבאות. עם זאת, יקשה עלינו להסכים שהיא איננה "דגל" או "אות", שכן, ב-59 שנותיה עמנו הפכה להקת "הגבעתרון" זה מכבר לסמל משמעותי בדברי ימי התרבות הישראלית.
בעולם הנשלט על ידי אופנות מתחלפות וקצרות מועד להקת "הגבעתרון" – ששורשיה מחוברים לעמק אך נוף צמרתה פרוס על כולנו בכל אתר – היא תופעה ייחודית, ובמרקם חיי היצירה בישראל היא תופעה המקסימה את המאזין הצעיר כשם ששבתה את לב הוריו והוריהם לפניו.
"הגבעטרון" – על קסם גווניה הקוליים וההרמוניים, על השירים המיוחדים לה, כמו-גם על אותם השירים שחידשה והעניקה להם צבע ייחודי – מלווה את החברה הישראלית בכל אורחותיה: היא אוחזת בידינו ויוצאת לטייל עמנו בנופיה הססגוניים של ישראל מ"ים השיבולים" שבעמק ועד ל"אור" שבירושלים; שיריה מתנגנים עבורנו בערבי מחול, ומלווים אתנו אבדן ושכול; להתכנסויות שלנו לערבי השירה בציבור היא הכניסה את הזמר הרוסי החם והנוגה כשהוא "בלבוש עברי"; היא חשה בנוח בעולם הזמר החסידי והיהודי – אם כאן, אצלנו, ואם בקהילות ישראל בתפוצות, והשמעת שיריה במחרת בקרב יהודי ברית-המועצות הייתה טבעית כהופעותיה בפני חיילי צה"ל.
מפעל חיים
סמל מרכזי ומשמעותי בדברי ימי התרבות הישראלית שמורשתה הייתה לנכס-צאן-ברזל, על תרומתה הייחודית למרקם חיי היצירה בישראל המלווה את החברה הישראלית בכל אורחותיה, על קסם גווניה הקוליים וההרמוניים, על השירים המיוחדים לה, כמו גם על השירים שחידשה והעניקה להם צבע ייחודי, ועל היותה סוכנת נאמנה ומתמידה באמצעות הופעותיה ותקליטיה בשימור ובהפצה של השפה העברית העשירה.
"הגבעטרון" –להקת הזמר מקיבוץ גבע שבעמק יזרעאל – היא אחת מסמליה של ארץ ישראל היפה, ורבים משיריה היו לנכסי-צאן ברזל של התרבות הישראלית. "הגבעטרון" היא הלהקה הוותיקה במדינה, והיא השכילה לשמר את סגנונה המיוחד והאהוב ב-59 שנות פעילותה.